• mireiaasensio

I ara què fem? el teatre comunitari juga amb les arts visuals

Teatre Comunitari Rubi continua amb el format on-line amb molta il·lusió, perquè damunt de tot volem seguir creant art i comunitat durant la pandèmia.

Teatre Comunitari Rubí és un projecte de creació artística comunitària a la ciutat de Rubí, dins l'espai de la Biblioteca Mestre Martí i Tauler.

El punt de partida és experimentar amb les diferents arts escèniques (teatre, dansa, música i arts visuals) sempre des de el joc, la creativitat i les habilitats i possibilitats dels mateixos participants.

Mirem de trobar aquells vincles comuns,compartint les històries personals,interessos,desitjos,vivències, necessitats amb persones de diferents edats i de diferents procedències. Utilitzem les arts escèniques com una eina integradora entre les diferents persones i col·lectius que cohabiten un mateix espai. La idea es desenvolupar les potencialitats artístiques de les participants i la capacitat de crear amb grup. Esta obert a totes les edats a partir de12 anys que tinguin o no tinguin experiència en les arts escèniques.


El passat dimarts ens vam trobar amb les participants per vídeo conferència per proposar i convidar a continuar el projecte de forma virtual; seguint aportant idees creatives, connexió i comunicació a través dels audiovisuals.


Les aportacions de vídeos i àudios s’uniran al treball ja fet i arxivat de forma presencial a la Biblioteca Mestre Marti Tauler. El resultat serà una vídeo que recollirà les dinàmiques que hem fet, les propostes suggerides per les participants i les últimes aportacions que mostren la actual parada de confinament provocada per la pandèmia i les noves restriccions que afecten, entre altres, a totes les activitats del lleure i culturals a les biblioteques.Perquè les nostres comunitats necessiten més que mai el poder transformador de la creativitat i les arts escèniques. Volem demostrar que encara que ens haguem d’aïllar i mantenir el distanciament social, el teatre comunitari és fermament un mitjà relacional, de creació de vincles i de compartir creativament i emocionalment.Un mitjà que gràcies a les noves tecnologies, ens permet trobar-nos i seguir creant juntes.


Com ens recorda Jorge Dubatti l’experiència del teatre (com a espectadores) no la trobarem en el vídeoteatre, perquè la càmera determina una política de mirada, dit d’una altra manera, ens guia a on posem la mirada.La reflexió de Dubatti és en quant al teatre i no precisament des del teatre comunitari on el procés de creació col·lectiva és més important inclús, que el resultat. Des d’ArTec20 creiem el suport visual ens aporta la possibilitat de traslladar lo presencial al context virtual i ens ofereix un nou llenguatge d’expressió creativa, de dramatúrgia teatral i d’espai escènic virtual.


Estem agraïdes que la Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí ens continuï donant aquesta possibilitat, fet que demostra que estem preparades a trencar parets, convencions, expectatives i donar pas al que és més important, l’art com a eina relacional i artística que no té limitacions d’espais.

Jorge Dubtti: El vídeoteatro en tiempos de pandèmia (24 abril 2020)

https://www.youtube.com/watch?v=KxwSKqji-JQ (vist 9/11/20)P © 2023 By Fashionisu. Proudly created with Wix.com


23 views0 comments