• mireiaasensio

La Càpsula del Temps del Coronavirus: una resposta creativa a la COVID-19

Updated: Jan 3, 2021

Com seguim oferint un espai als adolescents per compartir les seves pròpies històries i crear el seu propi canvi?


Mireia Asensio i Laura García ens expliquen com.

La Càpsula del Temps del Coronavirus és una resposta creativa al COVID-19 que hem començat a treballar amb joves del Col·legi Creanova de Sant Cugat i el projecte internacional ArTec20 (pàgina web en construcció!).


"Estem treballant per continuar desenvolupant les arts escèniques entre els joves i combatre l’impacte de l’aïllament i l’ansietat dels adolescents. Amb aquest projecte proporcionem un espai per expressar com estant vivint el confinament".

El projecte The Coronavirus Time Capsule, ha estat originat per Company Three, una compañía de teatre juvenil establerta a Londres. El projecte és una resposta setmanal a la pandèmia, a través dels ulls dels joves de tot el món i utilitzant les arts escèniques i les noves tecnologies.


Formem part d’una xarxa d’entitats en més de 16 països que treballen amb joves de tot el món. La intenció és continuar oferint als adolescents amb els quals treballem suport, connexió i un espai per a ser creatius. És també una oportunitat per a connectar amb altres institucions educatives que treballen amb joves, en un moment de crisi global.Aquest és un projecte de lliure accés, amb recursos disponibles i acumulatiu. Cada setmana, els joves respondran a un tema relacionat amb la situació de confinament (coses com la vida a casa, com som nosaltres, que ens agrada fer, els nous aprenentatges o l’avorriment) i faran un vídeo de quinze segons. Aquests són després compaginats i editats junts (per la Mireia Asensio i la Laura García).


El mateix procés es farà durant cada setmana, perquè la caixa del temps es vaig fent gran a mesura que el confinament continuï i es desenvolupi. Cada entitat que participa crearà i distribuirà el seu propi Time Capsule (Càpsula del Temps), però al llarg s’espera reunir-los en un sol lloc, com una manera de marcar i recordar aquest període extraordinari en la nostra història.


WEEK 1: THE BEGINNING


Podeu veure els videos que es van acumulant de totes els entitats associades a Company 3.


"Sabem que el confinament és especialment difícil per als adolescents, que viuen amb tot el que la pandèmia ha portat i amb la falta dels ritus de pas clau en la seva educació i desenvolupament emocional. Així doncs, volíem proporcionar alguna cosa per proporcionar suport, connexió i un espai per escoltar-ho i una possibilitat de connectar amb adolescents en situacions similars arreu del món". (Ned Glasier, Director Artístic de Company Three)

La Càpsula del Temps del Coronavirus ha estat creada per Company Three, publicada en associació amb Nick Hern Books i desenvolupada en col·laboració amb National Association of Youth Theatres, Scottish Youth Theatre, Youth Arts Network Cymru, Unicorn Theatre, Central School of Speech and Drama.Mireia Asensio i Laura Garcia son artistes pedagogues especialistes en arts escèniques aplicades en contextos d'acció comunitaria i educativa. 

Mireia Asensio diartconsulting.net 
Laura Garcia contesdelaura.com20 views0 comments

Recent Posts

See All